قانون نحوه مجازات اشخاصي كه در امور سمعي و بصري فعاليت هاي غيرمجاز مي نمايند مصوب 1386,10,16 با اصلاحات و الحاقات بعدي

این قانون با بخش جرایم مرتبط با محتوای قانون جرایم رایانه ای دارای همپوشانی است.

فهرست برخی از مصادیق محتوای مجرمانه

در قوانین و مقررات مختلف مصادیقی از محتوای مجرمانه قید گردیده است که مشروح آنها بشرح زیر است:

آیین‌نامه جمع‌آوری و استنادپذیری ادله الکترونیکی

در اجرای ماده ۵۴ قانون جرایم رایانه‌ای مصوب ۱۳۸۸ ایین نامه مذکور در ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ توسط رییس قوه قضائیه به تصویب رسید.

قانون آیین دادرسی کیفری

در مواد ۶۶۰ و ۶۶۱ قانون آیین دادرسی کیفری جرم انگاری جدیدی در حوزه جرایم سایبری صورت گرفته است

آیین دادرسی کیفری(جرایم رایانه ای)

بخش شکلی قانون جرایم رایانه ای در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اندک اصلاحاتی گنجانده شده است. اگرچه در مواد ۶۶۰ و ۶۶۱ این قانون حرم انگاری جدیدی صورت گرفته است.

قانون مجازات اسلامی (جرایم رایانه ای)

قانون جرایم رایانه ای در قانون مجازات اسلامی ادغام گردیده و مجازات های نقدی آن تغییر یافته است .

آئین نامه اجرائی قانون استفاده از بیسیمهای اختصاصی وغیر حرفه ای

شماره 2262 26/2/2536 وزارت پست وتلگراف وتلفن هئیت وزیران در جلسه مورخ 26/2/2536 بنا به پیشنهاد شماره 58/7296/17886/ ک مورخ 10/9/2535 وزارت پست وتلگراف ونلفن وباستناد ماده 12 قانون استفاده از بی سیمهای اختصاصی وغیر حرفه ای آئین نامه اجرائی قانون مذکور را بشرح زیر تصویب نمودند .

‌‌قانون استفاده از بی‌سیم‌های اختصاصی و غیر حرفه‌ای

این قانون قدیمی همچنان معتبر و در حال اجراست. تولید، واردات،خرید و فروش و نصب و راه اندازی و بهره برداری از هر ابزار بی سیم شامل این قانون است.

قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح

ماده ۱۳۱ قانون مذکور استفاده از کامپیپتر و شبکه های کامپیوتری برای ارتکاب جرایم دیگر را جرم انگاری نموده است.

قانون تجارت الكترونيكي

گسترش تجارت الکترونیکی مستلزم وجود زیرساخت های قانونی و قضایی و اجرایی است. قانون تجارت الکترونیکی و آیین نامه های اجرایی آن زیرساخت قانونی تجارت الکترونیکی را فراهم ساخت.

آیین‌نامه اجرایی مواد قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ وزارت دادگستری ـ وزارت بازرگانی - وزارت ارتباطات‌ و فناوری اطلاعات ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۳.۴.۲۱ بنا به پیشنهاد شماره ۰۵.۲۰۰۹۷ مورخ ۱۳۸۰.۱۱.۲۹ سازمان‌مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد مواد (۲) و (۱۷) قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای‌رایانه‌ای ـ مصوب ۱۳۷۹ ـ، آیین‌نامه اجرایی مواد یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌قانون حمایت از حقوق پدید آورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای

تداوم و گسترش کپی غیر مجاز نرم افزارهای رایانه ای ایرانی و تکثیر گسترده آنها بر روی CD ها و پیگیریهای شرکت های تولید کننده نرم افزار و شورای عالی انفورماتیک کشور سبب شد که قانون حمایت از حقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه ای توسط مرحوم دکتر امیر صادقی نشاط با حمایت و پشتیبانی شورای مذکور تدوین و در سال 1379 درمجلس شورای اسلامی به تصویب برسد. در این قانون برای مرتکبان جرایم نقض حقوق پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانه ای مجازات حبس و جزای نقدی پیش بینی شده است

قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

نظر به تحول چشم‌گیر علوم و فنون مرتبط با صنایع الکترونیک، مخابرات، ارتباطات رادیوئی و رایانه‌ای و نقش مهم و موثر خدمات پستی، مخابراتی، پست‌بانک و سنجش از راه دور، در امور فرهنگی و اقتصادی، تعمیق علایق و پیوستگی بین جوامع انسانی، تحول نظام اداری، کاهش مسافرت‌های غیرضروری، حفظ محیط‌زیست و تشخیص منابع زمینی، هواشناسی، اقیانوس‌شناسی در برنامه‌ریزی توسعه و لزوم تدوین و تعیین وظایف و اختیارات قانونی برای دستگاه متولی نظارت بر عرضه خدمات مذکور و هماهنگ کردن نام و عنوان این دستگاه، متناسب با ضرورت‌ها و نیازهای زمان، قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چارچوب سیاست‌های کلی نظام به‌شرح مواد آتی تدوین می‌شود.

سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در بخش امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات

مقام معظم رهبری سیاست های کلی نظام امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ( افتا) را ابلاغ فرمودند. در این سیاست های ابلاغی که به عنوان راهنما ی دستگاههای اجرایی ، تقنینی و نظارتی است مقام معظم رهبری خط مشی و جهت گیری نظام را در شش بخش مذکور تعیین فرمودند.

ابلاغیه مقام معظم رهبري موضوع سياستهاي كلي شبكه‌هاي اطلاع‌رساني رايانه‌اي

ايجاد، ساماندهي و تقويت نظام ملي اطلاع‌رساني رايانه‌اي و اعمال تدابير و نظارتهاي لازم به‌منظور صيانت از امنيت سياسي، فرهنگي، اقتصادي،

نشانی : تهران فلکه اول شهران انتهای خیابان شهید نظری خیابان کوهسار پلاک ۱۶۳ (داروخانه ستایش)طبقه ۳ واحد ۱۳

تلفکس : 44337217 - 44337891

ایمیل : iranitlawyer@gmail.com

وکیل مسئول : رضا پرویزی